Eens op een dag...

Jeanet Landman
Steendijk 233, Assen
Mobiel: 06-13590459
Mail: jestola@xs4all.nl
Aanbod!

Verhalen, vertel-programma's en workshops

  • verhalen en vertelvoorstellingen die aansluiten op de feesten van het jaar, zoals midzomer, kerst, etc.

Verhalen en Voorstellingen met een thema;
  • Verhalen uit het noorden. Verhalen, mythen en sagen uit het noorden van het land.
  • Verjaardag met verhalen. Een gezellige middag met verhalen, waar de gasten actief bij betrokken worden.
  • In verbinding met de natuur
  • Kinderverhalen. Verhalen voor kinderen en voor het kind in de volwassene. Een interactieve middag, waarin je niet alleen maar luistert.
  • Water en waterwezens; De Witte Walvis, zeemeerminnen, selkies, enz.

Cursussen en workshops
  • Workshop Het pad van de held(in). In deze workshop volgen we de stappen die je op je levenspad hebt gezet. Door je hiervan bewust te worden, ga je de grote lijnen in je leven zien en kun je zelfs begrip krijgen voor tegenslagen. Uitgangspunt is een verhaal. We werken met schrijfoefeningen. Je bepaalt zelf wat je wilt delen met de groep over hoe jouw heldenpad is verlopen.
  • Cursus verhalen vertellen. Vertellen kan iedereen. Maar als je dat voor publiek wilt doen, komt er wat meer bij kijken. In de cursus leer je om bestaande verhalen te vertellen. En hoe je dat beeldend en daardoor boeiend kunt doen. Dit doen we door te kijken naar de opbouw van een verhaal, naar de personages. En met allerlei verteloefeningen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur.
  • Labyrint. Een dagdeel met verhalen en andere werkvormen, als voorbereiding op het lopen van een labyrint. Ervaar het pad van het labyrint. Ik neem zelf het labyrint mee. Nodig: een ruimte (binnen of buiten) van minimaal 7x7 meter.

Veel van mijn verhalen hebben als thema "Het pad van de Held"- het levenspad van de mens. Daarnaast is verbonden zijn met de aarde en met de natuur voor mij essentieel. Mijn uitgangspunt is het zoeken van de harmonie met de kosmische orde. Dat is in de keuze van mijn verhalen terug te vinden.
Vertellers hebben luisteraars nodig. Luisteren is open staan, toelaten, je eigen beelden scheppen bij de woorden. Het is de magie van een groep die de beleving intenser maakt, die zorgt voor verbondenheid. Dat alles is een creatief proces.